LOGO İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İSTEĞİMİZ : Gıda Mühendislerine hem kamuda hem de özel sektörde daha fazla yer verilmesini isteyen ve bu manada destek veren herkesin yukarıda yer alan logo’yu kendi sayfalarında kullanmalarını ve çevresindekilere de kullanmaları için öneride bulunmasını istiyoruz.

LOGO’NUN ANLAMI :  Gıda denetimlerinin Gıda Mühendislerince yapılmasını ve bu manada kamuda daha fazla Gıda Mühendisi istihdam edilmesini istiyorum, Gıda işletmelerinde öncelikli ve yetkili şekilde Gıda Mühendislerinin çalıştırılmasını istiyorum.

LOGO’DA YER ALAN KELİMELER VE SİMGELER :

Sahaya : Gıda Mühendislerinin gerek kamuda gerekse özel sektörde çalıştırılması anlamında kullanılmıştır.

Güvenilir Gıdalar : Helal olma şartlarını sağlayan, Sağlık açısından sorun oluşturmayan, Hijyenik ortamda işlenen vb. insanların rahatlıkla tüketebileceği gıdalar anlamında kullanılmıştır.

Mavi ışıma : Gökyüzünün temsili manasında kullanılmıştır.

Su damlası : Hem insanlar için en temel gıda maddesi hem de gıdaların (ve canlıların) oluşumundaki en temel yapı anlamındadır.

Kalp : İnsan sağlığına verdiğimiz önemi ve insanların yaşamı için gıdalara ihtiyaç olduğunu ifade eden manasında kullanılmıştır.

Gıdalar dan oluşan döngü : Tüketilen gıdaların bir birleri ile bir biyolojik denge içinde takdir edilen süreye kadar devam ettiğini ve buna bağlı olarak doğal hayatın korunması gerektiğini temsilen kullanılmıştır.

One thought on “LOGO İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Leave a comment